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Château Latour 2005

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1’326 CHF inkl. MwSt.1 Flasche (75cl) |
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    Das Château Latour liegt im Herzen des Medoc und seine Weinberge befinden sich hauptsächlich auf kiesigen Hügeln. Das Jahr 2005 war ein besonderer Jahrgang, der diesem Pauillac eine schöne Fleischigkeit, Stärke, Frucht und eine schöne Struktur gab. Der Château Latour 2005 ist ein komplexer Nektar und wird von reifen Früchten bestimmt. Er enthüllt am Ende der Zunge seidige und rassige Tannine. Ein Wein von außergewöhnlichem Reifepotenzial.
    Parker : 98+ / 100
    J. Robinson : 17.5++ / 20
    Wine Advocate-Parker :
    2005 was a very dry, warm and sunny vintage, causing vine stress in some areas of Bordeaux. Harvested from September 26 to October 6, the tannin/IPT levels were very high this year. The 2005 Latour is blended of 87% Cabernet Sauvignon, with the rest Merlot and Petit Verdot. It is the biggest surprise of this tasting--until now, the wine was relatively closed and broody, but today the wine is just starting to reveal its personality--and what a stunner! Medium to deep garnet-purple colored, it opens with provocative floral scents of roses and violets over a core of fresh blackcurrants, chocolate-covered cherries and black raspberries with hints of fertile loam, unsmoked cigars and black tea. Medium to full-bodied, firm, grainy and packed with muscular fruit, it has an epically long, savory finish sparked by floral notes. 12,000 cases were made.
    BordeauxPauillac
    Alkohol
    13

    Traubensorten
    Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc/Petit Verdot

    Süssweine
    Nein

    J. Robinson
    17.5++

    J. Suckling
    99

    R. Gabriel
    19

    Revue du Vin de France
    20

    Vinous - A. Galloni
    96+

    Wine Spectator
    99

    Herkunftsland
    Frankreich

    Herkunftszertifikat
    AOC

    Lage
    Médoc

    Region
    Bordeaux

    Appellation
    Pauillac

    Farbe
    Rot

    Produzent
    Château Latour

    Klassifikation
    1er cru classé

    Parker
    98+

    Allergene
    Enthält Sulfite

    1.1.3